Луис Енрике се завърна начело на националния отбор на Испания след 5-месечно отсъствие. Треньорът напусна през юни заради тежкото заболяване на малката си дъщеря. Ксана почина през август едва на 9 г. от рак на костите.

Преди това бившият играч на "Реал" (Мадрид) и "Барселона" водеше "Ла Роха" 11 месеца - в Лигата на нациите и на старта на евроквалификациите.

Неговият заместник Роберт Морено без проблеми класира тима на Евро 2020. Той обаче няма да остане в щаба на Луис Енрике, част от който беше след Световното в Русия. Нещо повече - Морено работеше заедно него в "Рома", "Селта" (Виго) и "Барселона".

Според испански медии Морено се почувствал "предаден", тъй като до последно не знаел, че Луис Енрике искал да се върне. Твърди се, че той не бил сред първите, които са научили за намеренията на своя приятел и колега.

Снощи наставникът напуснал със сълзи стадион "Метрополитано", на който Испания разгроми Румъния с 5:0 в последния си мач.

Днес двама негови адвокати са се срещнали с президента на Испанската футболна федерация Луис Рубиалес.

На пресконференцията при повторното представяне на Луис Енрике босът заяви, че официално той не е бил информиран за това какво смята да предприеме предишният селекционер. И добави, че вратите на националния тим и федерацията винаги ще бъдат отворени за него.

Рубиалес обясни още, че самият Роберт Морено не бил искал да остане начело на Евро 2020 и че всички били наясно в скорошното завръщане на Луис Енрике. Двамата обаче не са имали разговор снощи или днес. Шефът призна още, че се е допитал до няколко футболисти.

Договорът на Луис Енрике е до Световното в Катар през 2022 г.