България търси талант. На сцената момче гълта питон или нещо от сорта, но при всички положения май го ближе. Всички се напикават, пляскат, пълна истерия.

Следващ кадър - момчето гали игуана и споделя, че хората вече го разпознавали по улицата, и как иска да спечели, за да си направят със семейството собствен цирк. Нова поява на сцената, този път майката на момчето е вързана за някаква дъска, а отзад, в клетка, стои нещастен крокодил. Музика, светлини, пушеци, крясъци, момчето освобождава майка си с мятане на ножове, крокодилът, горкият, само се блещи и озърта, аплодисменти, крясъци, майката е освободена, всички са щастливи. Някой дърпа крокодила за опашката в израз на финален и страшен героизъм.

Дискусия, похвали, разсъждения.

Ма вие нормални ли сте?!

Ай стига вече с тия дресирани животни - докога ще ги разнасяме тия питони, игуани, зайци и крокодили, докога тия животни ще ги вадим по сцени, ще ги ближем, тупаме, дресираме и караме да скачат на табуретка, да пушат цигари и да казват стихотворения, за да излезем ние много готини?

Т'ва какъв талант е?

Идете в нещастния зоопарк в София, да видите колко са щастливи животните там. Да видите колко е весела мечката, колко е радостен лъвът, каква жизнерадостност блика от бетонните им домове, в които си живуркат, за да ходи половината софийска околия всяка неделя, и да им се блещи от оградите, и да им мята бисквити и ябълки по главите.

И след това вижте и как се прави на други места по цирковете - вече показват холограми на слонове, коне и тигри, а не нещастните им живи подобия. Па, ако толкова искате да гледате нещо живо в клетка, идете на ММА или на стриптийз - там всички крокодили влизат доброволно и за пари, и ако някой скача през огнени обръчи или го ближат пред публика, поне е наясно какво го чака и може да се откаже когато си пожелае.

--- 

Бел. ред. - Красимира Хаджииванова е журналист, инфлуенсър и съосновател на "Майко Мила". Мнението й по повод тв предаванего "България търси талант" публикуваме с нейно позволение. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z. Редакцията е готова де предостави трибуна и за други мнения.