ЦСКА-София се присъедини към останалите фаворити на четвъртфиналите за Купата на България, но това не стана лесно. "Червените" измъкнаха 1:0 като гости на "Арда" (Кърджали), а домакините остро протестираха срещу решенията на съдията Ивайло Стоянов.

ЦСКА-София беше и споходен от спортно щастие, след като Али Соу откри още във 2-ата минута след грешка в защитата на "Арда".

Нататък отборът от Кърджали пое инициативата и зареди опасности пред вратаря Бусато. Той най-често бе обстрелван от юношата на "Литекс" и бивш играч на ЦСКА-София Александър Георгиев.

В началото на второто полувреме Гаич уцели греда зад Бусато. 

В 66-ата минута Стоянов остави съперниците с по десетима на терена заради свада. Голмайсторът Али Соу получи директен червен картон, а Илиас Хасани - втори жълт. Играчите на "Арда" още в тази ситуация останаха недоволни от решението на рефера по отношение на Хасани.

В 74-ата протестите станаха още по-големи - домакините поискаха дузпа за игра с ръка на защитника Раул Албентоса.

"Арда" създаде още няколко опасности. В добавеното време Тони Уот от ЦСКА-София изтърва сам срещу вратаря. Секунди по-късно домакините направиха контра и Георгиев огорчи бившия си отбор, но за кратко - попадението не беше зачетено заради засада.

Тв повторенията показаха, че такава по-скоро има. Играчите в синьо обаче още по-трудно приеха отсъждането на Стоянов, Георгиев се разплака, а напрежение възникна между хора от скамейките.

В неделя "Арда" и ЦСКА-София ще имат сблъсък и от efbet Лига, отново в Кърджали.

А ЦСКА-София може да изтегли на четвъртфинал ЦСКА 1948, който също се класира след успеха над "Берое" вчера.

В последния осминафиал носителят на Купата "Локомотив" избегна кошмарно отпадане от "Литекс" с късен обрат на "Лаута" - 2:1.

Митрев шокира "смърфовете" в 65-ата минута, но местната звезда Димитър Илиев реализира първо в 74-ата, а след това и в 86-ата.

Така четвъртфиналистите са: "Ботев" (Враца), "Ботев" (Гълъбово) - Втора лига, "Ботев" (Пловдив), "Левски", "Локомотив" (Пловдив), "Лудогорец", ЦСКА-София, ЦСКА 1948.