"Лудогорец" и "Черно море" направиха 1:1 в мач от 19-ия кръг на efbet Лига. "Орлите" протестираха срещу решения на съдията Георги Кабаков. 

Това е втори пореден равен мач на "Лудогорец" в шампионата след 0:0 срещу ЦСКА-София в предишния кръг.

Фахд Актау откри за гостите от Варна в 43-тата минута, а Якуб Шверчок изравни в 85-ата.

"Лудогорец" се представи слабо. Гостите започнаха по-добре мача, а домакините отвърнаха, но пропуски на Джоди Лукоки и Марселиньо ги лишиха от гол. 

В края на полувремето "Черно море" дръпна в резултата след статично положение. След почивката тимът на треньора Станислав Генчев опита натиск, а "моряците" тормозеха шампионите с контри.

В 73-тата топката срещна ръката на Андраде в наказателното поле, а Кабаков прецени, че това не е достатъчно за дузпа. 

11 минути по-късно "Лудогорец" изравни чрез Шверчок. В 87-ата тимът от Разград стигна и до пълен обрат, но реферът не зачете попадението заради нарушение в атака на Клаудиу Кешеру. Тук Кабаков сбърка - видеоповторенията показаха, че такова няма.

В добавеното време той изгони с директен червен картон Сисиньо от "Лудогорец", който посегна да изрита Исмаил Иса от "Черно море". По новите правила дори посягането се наказва най-строго.

В неделя и понеделник преследвачите на шампиона могат да намалат изоставането си. "Левски", който е на 8 т. от "орлите", приема "Витоша" (Бистрица). ЦСКА-София има тежко гостуване на "Арда" и е на 12 т. А в понеделник "Локомотив" (Пловдив) и "Дунав" затварят кръга в Русе. "Черно-белите" са на 10 т.

По-рано днес "Ботев" (Пловдив) победи "Берое"  3:1 в мача, наричан Битката за Тракия. 

Тодор Неделев откри в 10-ата мин. Александър Цветков изравни в 44-ата, но още в 54-ата Александър Тонев и в 62-ата Станислав Шопов удължиха победната серия на "канарчетата" след треньорската смяна.

В 84-ата Педро Еуженио от "Берое" получи втори жълт и червен картон.