Член на ръководството на британската опозиционна Лейбъристка партия отхвърли шансовете на партията да спечели властта на общите избори в четвъртък, изказвайки се в частен разговор, публикуван на новинарския уебсайт на Гуидо Фоукс (Guido Fawkes).

Лейбъристката партия изостава от Консервативната партия на премиера Борис Джонсън в проучвания на общественото мнение преди изборите, които ще решат съдбата на Брекзит и идеологията, която е в основата на петата по големина икономика в света.

Министърът на здравеопазването в сянка на лейбъристите Джон Ашуърт казва в записите, че ситуацията извън градовете е „отчайваща“ за лейбъристите, обвинявайки политиката на партията за Брекзит и възприемането на лидера ѝ Джереми Корбин от избирателите. 

„Просто не виждам как би станало“, казва Ашуърт, запитан дали Корбин ще стане премиер. 

„Извън градовете, ако сте в малък град Мидландс и на север, там е отчайващо. Те не харесват Джонсън, но не понасят Корбин и смятат, че Лейбъристката партия е блокирала Брекзит".

"Гуидо Фоукс" е критичен към Корбин уебсайт, който твърди, че целта му е да води кампания срещу политическата злоба, корупцията и лицемерието.

Ашуърт не оспорва съдържанието на записа, но отговори, като каза, че разговорът бил "закачка" със стар приятел, който сега работи като активист на Консервативната партия.

„Ще спечелим тези общи избори, каза той в интервю за Би Би Си. - Това бяха закачки с мой приятел (консерватор), поне го мислех за приятел".