Нито един протестиращ гражданин не бе забелязан около парламента, докато вътре депутатите избират бившия главен прокурор Сотир Цацаров за шеф на Комисияра за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобито имущество (КПКОНПИ). Това установи репортер на Клуб Z.

Цацаров от години е възприеман като едно от основните лица на т.нар. модел #КОЙ и на "завладяната държава", в която съдебната власт работи само и единствено в услуга на олигархичното статукво. Преди няколко седмици стотици граждани излязоха на протест срещу избора на Иван Гешев за главен прокурор. Мнозина от протестиращите тогава заявиха, че Гешев е посочен от Цацаров и ще бъде негова марионетка. Въпреки това обаче нито един от тях не се появи да протестира срещу този, който според тях ще е кукловод на Гешев.

Гешев бе избиран от ВСС на два пъти, след като президента не подписа първоначално указа за неговото назначаване. При първия му избор се стигна до блокада на Орлов мост в продължение на близо едно денонощие. Тогава протестиращите не бяха допуснати до сградата на ВСС. При втория избор те вече успяха да получат достъп в близост до сградата и да изразят своето недоволство.

За отбелязване е, че тогава, за разлика от днес, времето бе изключително лошо - студено, с валежи от дъжд. Това обаче не попречи на гражданите да изразят своята позиция.