Води се разследване във връзка с възникнало пътно-транспортно произшествие на 12.12.2019 г. в гр. София на бул. „Драган Цанков“ около 20 ч, при което лек автомобил на Националната служба за охрана (НСО) е ударил 14-годишно дете.

Това съобщават от държавонто обвинение, след като вчера се разбра за случая с удареното дете, което все още  е в тежко състояние в Окръжна болница ("Св. Анна")

Извършен е оглед на местопроизшествието, разпитват се свидетели, изземват се записи от камери. Предстои да бъдат назначени автотехнически и съдебномедицински експертизи, напомнят от разследващите.

Разследването се води от прокурор от Военно-окръжна прокуратура, тъй като водачът на лекия автомобил е служител на НСО с чин младши сержант.

Интензивните действия по разследването продължават.

За всеки случай и от НСО предоставиха поредно съобщение, в което се потвърждава, че в колата не е имало служител на президентската институция:

"Във връзка с отправени журналистически въпроси към Прессекретариата потвърждаваме, че не е имало служител на президентската институция в автомобила на НСО при пътнотранспортния инцидент на бул. „Драган Цанков“ в София вчера вечерта, както вече беше съобщено от МВР и НСО.

Точна информация за причините за катастрофата следва да бъде предоставена от компетентните органи.

Споделяме болката на семейството на пострадалото дете и се надяваме за неговото бързо и пълно възстановяване."