Японският национал Такуми Минамино е много близо до преминаване в европейския шампион "Ливърпул". Днес крилото се очаква да премине медицински преглед, а в началото на следващата година официално да стане играч на "червените" при отварянето на трансферния прозорец.

Според Би Би Си откупната клауза в договора на Минамино със "Залцбург" възлиза на 7,25 милиона паунда. Азаитецът има девет гола и 11 асистенции за "Залцбург" този сезон. През есента той игра срещу бъдещия си клуб в Шампионската лига, а австрийците дадоха отпор на гранда и в двете срещи, завършили 4:3 и 2:0. 

Японецът отбеляза гол на "Анфийлд" и явно тогава е хванал окото на Юрген Клоп и скаутите на "червените".

Такуми Минамино (24 г.) ще може да играе за "Ливърпул" в Шампионската лига напролет, независимо от записаните мачове за "Залцбург" в турнира - неотдавна УЕФА промени правилата в това отношение.

Тези дни "Ливърпул" пише история с парадокс. Снощи вторият отбор на 5-кратния европървенец, съставен предимно от юноши, загуби от "Астън Вила" за Купата на Лигата в Англия с 0:5 в четвъртфинал.

А тази вечер от 19:30 часа наше време титулярите на Клоп излизат срещу мексиканския "Монтерей" в полуфинал на Световното клубно първенство в Катар.

Снощи първенецът на Южна Америка "Фламенго" обърна местния "Ал Хилал" с 3:1 и стана първият финалист за мача за титлата в събота.