Огромни задръствания се образуваха в столицата още рано предиобед от желаещи да видят авиошоуто във Враждебна. Няколко десетки хиляди души е имало на събитието, посветено на 102-годишнината от създаването на българската военна авиация и проведено на територията на 16-а транспортна авиогрупа.

 

Малки и големи се насладиха на различните авиационни тактики, маневрен въздушен бой между двойка МиГ-29, действия по прикритие на летище от изтребители МиГ-21, бойно маневриране и атаки по земна цел на щурмовици Су-25. 



Парашутисти от самолет "Спартан" бяха стоварени, показаха и десантиране по способа "бързо въже", спасителни операции и пожарогасене с вертолети Ми-17 и "Кугър".

Вертолетите изпълниха авиодефиле "с въздушен танц и поклон" към публиката. На статичен показ са поставени радари, зенитноракетни комплекси, както и самолети и вертолети, които са на въоръжение във ВВС.

 


Всеки желаещ може да влиза в авиационната техника, да се снима с нея и екипажите. На събитието, разбира се, най-много се радваха малчуганите.