Кубрат Пулев беше повишен днес от сержант в лейтенант от резерва на Въоръжените ни сили на церемония в Министерството на отбраната.

„Пожелавам му още много успехи. Лично аз, надявам се и всички вие, ще бъдем горди с всяка негова победа, защото ще знаем, че неговият противник е бит и мачкан от български офицер“, заяви  министърът на отбраната Красимир Каракачанов.

Началникът на Централното военно окръжие полковник Георги Петров връчи на лейтенант Кубрат Пулев знак за принадлежност, а Каракачанов му връчи пагоните.

„С голямо удоволствие изрекох думите „Служа на Република България“. За мен те не са просто част от протокола, а ги казвам от сърце и душа. За мен е чест, престиж и авторитет да бъда част от Българската армия, независимо с какъв чин“, заяви в отговор лейтенантът от резерва Пулев.

Със заповед на министъра на отбраната за спортните си постижения през 2019 г. бяха отличени и други спортисти, начело с популярния джудист Ивайло Иванов.

„Искам да ви благодаря затова, че сте пример за останалите военнослужещи и цивилни. Това, което правите, издига нашия престиж като въоръжени сили. Постиженията в Китай това лято показват, че във въоръжените сили има спортисти, които са на световно ниво. Пожелавам ви нови успехи догодина, които разбира се означават и повече усилия“, рече Каракачанов.

„Следващата година заедно да празнуваме световната титла на Кубрат Пулев и олимпийската на Ивайло Иванов“, каза спортният министър Красен Кралев, който също присъстваше на церемонията.