Кристиано Роналдо отново привлече вниманието към себе си, този път с нещо хубаво - марков гол, за който ще се говори още дълго.

№ 7 реализира победно за 2:1 при гостуването на "Ювентус" на "Сампдория" в 17-ия кръг на Серия А. Това стана в 45-ата минута. Роналдо получи пас от Алекс Сандро (втора асистенция в мача), извиси се във въздуха и нанесе удар с глава в далечния ъгъл на вратаря.

Италианските медии изчислиха, че Роналдо е отскочил 71 см. В добавка с ръста му излиза, че е отправил изстрел от около 2,56 м. Не по-малко важно е, че се е задържал във въздуха секунда и половина.

"Роналдо направи нещо, което може да се види в Националната баскетболна асоциация. Той прекара във въздуха час и половина, заяви треньорът на "Сампдория" Клаудио Раниери. - Нищо не може да се направи срещу това. Само можем да го поздравим."

CR7 Air Jordan - тържествуваше по-късно в туитър самият Кристиано. След мача той каза, че се радва за гола си, но е по-щастлив от факта, че е помогнал на "Юве" да спечели трудно гостуване.

Мачът ще се запомни и с друго - Джанлуиджи Буфон изигра своя двубой № 647 в Серия А, с което изравни рекорда на Паоло Малдини. Очаква се скоро легендата да стане № 1.

Ветеранът изпревари Алесандро дел Пиеро за най-много мачове с екипа на "Ювентус" в шампионата - 479.