Правило №3 на кризисните комуникации: Като си в криза, едно "извинявайте" прави чудеса.

Не мислих да споделям изписването на "БрекзиД" от страна на г-жа Караянчева. На всекиго се случва да допусне грешка. И аз често правя, пишат ми хората, благодаря и поправям.

Но няма как да не споделя този фамозен, почти виртуозен опит за обяснение на ситуацията. "Д"-то ѝ било главно, защото скришно използва символизъм и като един Радой Ралин през комунизма, вкарва скрит смисъл в написаното. Явно г-жа Караянчева цял ден е седяла и тръпнела в очакване дали някой ще забележи скритото послание 

Политици, които пускат пресрелийзи само даже и да са се снимали с някой известен, тайно пишат акростихове и скромно чакат да бъдат забелязани? Ама сериозно ли? 

А ако продължим графологичния анализ, виждаме, че и буквата "И" е главна. Може би г-жа Караянчева е искала да намекне за "Борис Идиът Джонсън". Браво!

Но ако пак продължим, виждаме, че и буквата "З" е главна. Най-вероятно г-жа Караянчева е искала да уточни "Борис Завинаги Идиът Джонсън".

И за край на графологичния анализ, ще забележим, че и буквата "К" е главна. Можем само да екстраполираме дали г-жа Караянчева не е искала да каже "Борис КейУайПи За Идиота Джонсън".

Не знам, наистина не знам, докъде ще ни доведат подобни анализи...

Както припомням на всяка лекция, Клинтън тръгнаха да го импийчват не защото е направил нещо със стажантка, а защото излъга, че нищо не е правил. Само за информация го припомням...

А колко щеше да е лесно, ако просто беше казала: "Грешка, сбърках, извинявам се." Нямаше да падне божествен ореол. То вече няма какво да пада. Повече. Ама това е друга тема.

Текстът е от профила във фейсбук на Любомир Аламанов. Заглавието и подзаглавието са на Клуб Z.