Руски ентусиасти превърнаха Лада в Тесла Кибертрък. Бронираният пикап на Тесла беше представен в края на ноември от създателя на компанията Илон Мъск. Идеята за руски вариант е на Александър Трубников, предава БНР. 

Според създателя на машината - хората не спират да сеобръщат след модернистичното возило и в началото смятат колата за истински продукт на компанията на Мъск. 

"Хората реагират доста позитивно, особено, когато разбират, че това всъщност е ВАЗ 2109. Малко са онези, които могат да познаят деветката, освен когато видят салона. Повече са хората, които разпознават Тесла Кибертрък. Интересно ни беше да приключим този проект в максимално кратки срокове. Отне ни 8 дни. Струваше ни 80 000 рубли, като в тях влиза и покупката на колата."

Резултатът е Тесла за 1300 долара. Работата по руския проект ще продължи. Представянето на истинската Тесл Кибертрък създаде доста проблеми на Илон Мъск, след като стъклата на бронирания пикап се счупиха. Акциите на компанията се сринаха, въпреки твърденията на Мъск, че вече има над 200 000 поръчки.