Дългогодишната директорка на Нова телевизия Силва Зурлева е починала в дома си в село Ковачевица.

Сигнал е подаден до Спешния център в 9,50 часа тази сутрин. Предполага се, че е инфаркт или нещастен случай, твърдят от полицията.

На сайта на Нова тв стоя дълго време препечатана следната информация от БГНЕС:

"60-годишна жена е загинала, след като е паднала в дома си в гърменското село Ковачевица. Сигналът за смъртта й е подаден около 9.50 часа в първия ден от годината."

Зурлева е филолог и журналист. Завършила е  със златен медал СУ „Климент Охридски“ със специалност българска филология и новогръцки език и литература.

Преводач е на художествена литература, пише рецензии за книги от балкански автори. Работи като редактор последователно в БНТ и София прес, става кореспондент на гръцки вестници и списания. През 1992 година започва дейност в консултантския бизнес – чужди инвестиции и приватизационни сделки.

От 10 май 1999 г. е управител на медийната групировка „Антена България“, а от март 2001 г. - председател на Съвета на директорите на Нова телевизия.  Тя е човекът с огромни заслуги телевизията да стане една от двете най-гледаеми телевизии в България. От 2009 е член на Управителния й съвет. Талантлив и можещ  професионалист, Силва Зурлева беше председател на Фондацията "Национален съвет по журналистическа етика" и полагаше истински усилия в борбата за морал в журналистиката.  На 8 май 2019 г. беше отстранена от Нова телевизия, след като братя Домусчиеви станаха собственици на медията.

Клуб Z изказва съболезнования на близките и приятелите на Силва.