Алберт Попов записа ново добро класиране за Световната купа по ски-алпийски дисциплини - 13-о място в слалома в Аделбоден, Швейцария.

22-годишният българин влезе в топ 20 в два от последните три слалома, а днес отново се представи отлично, за да добави нови точки към актива си.

Попов даде 27-о време в първия манш с 54:54 секунди, но след това бе на изключително ниво във втория манш, когато даде трето време от всички 30 състезатели. Алберт се изкачи с четири места в генералното класиране и вече заема 24-та позиция с 55 точки.

За радост на домакинската публика победата и днес бе за Даниел Юл, а в топ 10 влязоха още двама швейцарци - Рамон Ценхойзерн (4-ти) и Лоик Меяр (9-и). Юл поведе в класирането след първия манш, а във втория имаше проблеми, но все пак успя да ги преодолее, за да стигне до втора поредна победа в слалома.

На второ място завърши норвежецът Хенрик Кристоферсен, а на почетната стълбичка се качи и Марко Шварц от Австрия.

С този успех Юл се изкачи до второ място в класирането в дисциплината с 290 точки, а водач остава Кристоферсен с 322 точки. Норвежецът увеличи и преднината си пред Алекси Пинтуро на върха в генералното класиране за Световната купа, като вече има 78 точки аванс.