Новият старши треньор на "Барселона" Кике Сетиен беше представен пред медиите, след като клубът обяви назначението му на мястото на уволнения Ернесто Валверде миналата нощ.

"Благодаря на институцията "Барселона", че ми дава този шанс, заяви 61-годишният бивш наставник на "Лас Палмас" и "Бетис" (Севиля). - Дори и в най-смелите си мечти не съм си представял това. Развълнуван съм от предизвикателството и от този проект. Вчера се разхождах сред крави в моя роден град, а днес съм в "Барселона" и ръководя най-добрите футболисти в света."

Сетиен благодари на Валверде, че му е оставил отбор, който е начело на Ла Лига. Добави, че целта му е да спечели всичко, което може да се спечели с Барса този сезон. Но също така "блаугранас" да играят красив футбол, който и да носи победи за възможно най-дълго време. 

Договорът на един от уважаваните специалисти в Испания, последовател на "Аякс" като философия, е за две години и половина.

Сетиен е известен като почитател на "Барселона" и Лео Меси. Начело на "Бетис" той се прочу с репликата, че ще заплаче в деня, в който аржентинецът се откаже от футбола.

"Казвал съм го и преди - наслаждавам се да гледам Барса по телевизията. Сега ще тренирам най-добрият футболист в света и неговите съотборници. А те са страхотни футболисти. Вече разговаряхме. Трябва да добавя, че да адмирираш някого е едно, а реалността - съвсем друго. Всеки трябва да е на мястото си. Меси си е Меси, Бускетс си е Бускетс", рече Кике Сетиен.