„Защо институции допускат да се случват поредица събития от адвокати, които заради изпълнение на служебните си задължения търпят толкова много страдания.“

Това попита адвокат Ирена Савова, чиято къща в Ихтиман беше запалена вчера. Пред бТВ, адвокатката, която защитава бившата кметица Десислава Иванчева и нейната заместника Биляна Петрова, както и интересите на държавата в съдебната битка за царските гори, обясни, че „има всички данни да се счита, че пожарът е умишлен“. 

Тя посочи, че е намерена още една туба със запалително вещество на покрива на къщата при гасенето на огъня. От пожара е засегнат покрива и вторият етаж на къщата.

„Защо прокуратурата бездейства по отношение на това, което се случва“, коментира още Ирен Савова.

Висшият адвокатски съвет застана зад колегата Савова, посочи адвокат Валя Гигова, която също гостува в студиото на бТВ. Тя коментира, че посегателството срещу конкретен адвокат, всъщност е посегателство срещу цялата адвокатура. 

Ирен Савова припомни, че в нейни автомобили са откривани проследяващи устройства преди време. А запис от камери показал вчера прилика между хората, които са монтирали тези устройства, и младежа, който се качва на покрива на подпалената къща.