От "Мегадет" официално обявиха, че продължават с концертната си дейност след прекъсването заради диагнозата – рак на гърлото на Дейв Мъстейн.

Радостната новина се появява броени дни преди групата да започне своето европейско турне заедно с Five Finger Death Punch и Bad Wolves.

Когато пред юни миналата година Дейв Мъстейн за пръв път разкри, че е диагностициран с рак на гърлото, се наложи отмяна на концертите на The Big 4. Въпреки страшната диагноза Мега-Дейв продължи да работи върху предстоящ албум на бандата си. За успокоение на феновете през септември лекарите на Дейв бяха “много позитивни” по отношение на успешния резултат от лечението му.

Още през следващия месец басистът Дейвид Елфсън обсъди в интервю предстоящия възход на групата. И ето сега групата е готова отново да се върне на път, съобщава тв ММ.

Чрез различни социални медии от групата споделиха снимка, на която се виждат Мъстей и Кико Лурейро заедно на сцена, а текстът гласи:

“Megadeth се завърна. Нямаме търпение да ви видим и свирим за всички вас на турнето Killing Road през 2020 г. Кои песни искате да чуете?”

Миналия ноември Мъстейн говори за здравето си пред „Ролинг Стоун“ като заяви, че „никога не би се примирил с нищо, освен с пълен успех или, в случая, победа“.

“Вече съм преминал по-голямата част от лечението и се чувствам наистина силен. След лъчетерапията човекът ми каза, че всичките ми резултати изглеждат невероятно. Каза: “Изглеждате като, че сте в първи стадий, а трябва да сте в трети.”

След това и онкологът каза същото: „Изглеждаш наистина силен.“

Първото шоу на "Мегадет" е насрочено за понеделник, 20 януари, като част от „MegaDeathPunch“.

Концертът ще се проведе в Hartwall Arena в Хелзинки, Финландия. За наше голямо щастие България също е част от това турне. Мега концертът на Megadeth, Five Finger Death Punch и Bad Wolves ще се случи на 22 февруари 2020 г. в зала Арена Армеец.

 

 

А това по-долу е неговата песен  Mechanix, позната и като The Four Horsemen на "Металика". 

Всъщност кариерата на Дейв също започва с челен удар, от който малко хора се съвземат

На 11 април 1983 г., един час след като е уволнен от  позицията на китарист на "Металика", Дейв Мъстейн е качен на автобуса за Калифорния и така пропуска  шанса на живота си – да сподели успехите на американските траш метъл великани. Причината е прозаична – сбиване с Джеймс Хетфийлд и тежко пиянство след нескончемите алкохолни сеанси на буйните пубери, които работят по първият им албум Kill’Еm All.

Още същия ден Кърк Хамет се заема с китарите, а Мъстейн до ден днешен твърди, че Хамет му е “откраднал работата”.

Именно в този автобус на една брошура той прочита текст, в който среща думата “megadeath”, харесва му и решава, че е много подходяща за бъдещ проект, като само изменя правописа. Същата 1983 г. е стартът и на собствената му група.