Първият смартфон с гъвкав дисплей, предлаган от български телеком идва скоро на пазара - Motorola Razr 2019. Освен иновативния дисплей, смартфонът ще бъде само с eSIM карта, заради което ще се предлага единствено от А1, която въведе своята еSIM услуга през миналата година.

Компанията ще организира предварителни поръчки на устройството през електронния си магазин, които се очаква да започнат в средата на февруари. Всеки клиент, който заяви новия Razr онлайн, ще получи и специален калъф от естествен кожа като подарък.

Ако Motorola Razr" ви звучи познато, това е защото през далечната вече 2004 г. това бе най-награждаваният за дизайн мобилен телефон на пазара. Представител на устройствата тип "мида", при които екранът се сгъва върху клавиатурата, той бе емблематичен за онези години. 

Новият Razr 2019 е несъмнено вдъхновен от кръстника си, но вместо металната клавиатура с цифри от 2004-та, цялата вътрешна част на телефона е 6,2-инчов Flex View гъвкав дисплей. В добавка устройството има втори външен дисплей, за да можете да преглеждате нотификации и съобщения, без да го отваряте - или да правите по-лесно селфита с основната, 16-мегапикселова камера. И в сгънат вариант смартфонът е по-компактен от всичко на пазара в момента.

Вътрешна селфи камера не липсва - тя е 5 мегапиксела. Вътрешната памет на устройството е солидните 128 GB, а оперативната - 6GB. Смартфонът е с по-енергоспестяващия процесор Snapdragon 710, тъй като елегантният дизайн и особеностите на гъвкавия дисплей не оставят място за огромна батерия. 

Друга особеност е липсата на традиционна физическа SIM карта. На инженерите от Motorola им се е налагало да пестят място - но в повечето държави вече има еSIM, и за наш късмет, A1 предвидливо започнаха да предлагат новото поколение карти през 2019 г-