СИМОНА РУСЕВА

БЕРЛИН - Радикален германски ислямист отправи люти закани за мъст към канцлерката Ангела Меркел, президента на САЩ Барак Обама, към стопанина на Елисейския дворец Франсоа Оланд, британския премиер Дейвид Камерън и дори към руския президент Владимир Путин.

Гневната словесна атака бе отправена по видео с високо качество, разпространено снощи в глобалната мрежа. Заканите за мъст срещу неверниците сипе в продължение на 10 минути представил се като Абу Дауд. Той говори на немски, на видеото има субтитри на арабски и английски.

Ислямистът е застанал пред камера с автомат, опрян на дясното му рамо. Брадата му е сплъстена, очите – синьо-сиви, погледът - пронизващ. Той не порпуска да призове  съмишленици мюсюлмани от Германия, Австрия и Швейцария да се присъединят към джихадистите.

“Чакаме ви! От 1400 години ви чакаме”, изрича гневно Абу Дауд към САЩ. Той се обръща и лично към президента: “Обама, мръсни лъжецо! Ти се опитваш да мамиш народа си с гнусните си лъжи. Ти искаш да убиваш мюсюлмани с подлите си въздушни удари...Същото казвам и на вас, германци! Ти, мръсна Меркел! След като предаде даровете си на Израел, сега подготвяш и други...Ще си платиш! Хайде, обединявайте се всички! Оланд, Камерън и Путин! Обединявайте се срещу мюсюлманите. Само ще загубите!”

Немският терорист зове своите “мили братя и сестри  от Германия, Австрия и Швейцария” да се присъединят към бойците от “Ислямска държава”:

“Отправете се към нас! Не стойте редом до мръсниците! Елате си у дома, в страната на мюсюлманите!”

По информация на в. “Ди Велт” радикалният ислямист Абу Дауд всъщност е приелият исляма германец Михаел Н. от град Гладбек, федерална провинция Северен Рейн-Вестфалия. Той е в списъка на силите за сигурност като крайно опасен екстремист. Бил е на ръководен пост в салафистката организация “Малиату Ибрахим”, която през юни 2012 г. беше забранена със заповед на вътрешното министерство в Берлин. Навремето основна трибуна на Михаел, прекръстил се на Абу Давуд, е била джамията на салафистите в Солинген.

След забраната на “Малиату Ибрахим” той и съпругата му напускат Германия и се отправят към Египет, твърди “Ди Велт”, позовавайки се източник от силите за сигурност. По-късно ислямистът се установява в Либия, а от там поема за Сирия, където се присъединява към главорезите от “Ислямска държава”.

През последната седмица терористичната организация заплаши чрез пропагандната си машина няколко цели в Европа, Северна Америка и Австралия, и призова мюсюлманите там да се включат в атентати срещу „кръстоносците“. Немските служби за сигурност обаче нямат данни за конкретни атаки от ислямистите.