Даниел Малдини стана третият с тази фамилия, който игра за "Милан". Самата фамилия е тясно свързана с клуба, а обратното също е вярно. А събитието си е историческо.

18-годишният син на Паоло Малдини, бивш капитан и рожба на "росонерите", дебютира при равенството срещу "Хелас Верона", като влезе от скамейката в края на срещата. Той играе като атакуващ полузащитник. А неговият баща е директор на "Милан".

Родословието тръгва от починалия през 2016 г. Чезаре Малдини. Той започва да облича екипа на отбора за първи път през септември 1954 г. - за 12 сезона. Вдига купата на шампионите като капитан през 1963 г. Записва 386 мача за "Милан". След това е и треньор - през 1972-1974 г., и за кратко през 2001 г. Така двубоите са с гранда са общо 451.

Неговият син Паоло Малдини подобри постиженията на Чезаре. Той играе в 901 мача за "Милан", което е клубен рекорд. Головете му са 33, а спечелените трофеи - 24. Отказа се през 2009 г. Дебютът му е през януари 1985 г., когато е едва на 16. По-млад и от наследника си към момента на неговата поява.

Сега наред е Даниел. А Паоло има още един син - по-големият Кристиан. Той не е така успешен - защитава цветовете на "Про Сесто" в Серия С.

А какво е бъдещето пред Даниел Малдини е рано да се прогнозира. Не е лесно с такова родословие.