След като от прокуратурата съобщиха, че лица, спечелили от "Националната лотария", собственост на бизнесмена в немилост Васил Божков, са мними, днес от компанията, която организира хазартната игра, разпространиха съобщение, в което това твърдение се отрича. От "Ню геймс" заявяват, че "всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица". И именно заради това искат съгласието на щастливците с чековете в ръце да бъдат заснемани, а лицата и печалбите им - публикувани. 

"Всички спечелили от билетите и игрите са напълно реални лица. Това е най-проверяваната тема през годините и при проверките не са констатирани никакви нередности. Изразяваме готовност отново да предоставим необходимите документи на компетентните органи, за да извършат проверка и да установят самоличността на участниците и получените от тях печалби за периода от началото на организиране на игрите до настоящия момент", посочват от компанията организатор..

И допълват, че "през последните дни целенасочено се обединяват информации в различни медии", касаещи търговската дейност на "Ню геймс", с обвинения към отделни физически лица. "Те целят манипулиране на общественото мнение, създаване на негативни нагласи и общо недоверие към бизнеса ни", смятат още.

И уточняват:

"Още от самото създаване на компанията залагаме на пълна прозрачност. С тази цел търсим съгласие от всеки спечелил - да бъде заснет и публикуван на интернет сайта 7777.bg. На него може да бъде открита информация за печелившите участници, размера на печалбите им и игрите, от които са ги спечелили. 

На гърба на всеки билет на Национална лотария ясно са посочени условията за провеждане на играта, вида, размера и начина на изплащане на печалбите. Билетите се печатат в една от най-големите печатници в света – американската компания „Scientific Games International“. Именно печатниците отговарят за разпределението на печалбите, описани на гърба на билетите. Ние не разполагаме с информация каква сума има в съответния билет при пристигането му в България и дали е печеливш или не. 

Всички правила и условия за провеждането на игрите и информация за държавните такси са публикувани на 7777.bg. Те са достъпни за всички участници и заинтересовани страни от 2014 г. до момента. Съществуването им на сайта за целия този период несъмнено може да бъде установено по технически път."

От компанията пак настояват, че всички държавни такси, изискуеми по закон, са плащани и всяко говорене, противно на това е "внушения". 

"Оказваме пълно съдействие на българските институции в извършваните от тях проверки за установяване на истината", посочват в заключение.