Лео Меси влезе в задочен спор с техническия директор на "Барселона" Ерик Абидал заради интервю на бившия му съотборник. Никога досега не бе имало подобен случай в дългата кариера на аржентинеца на "Камп Ноу".

Реакцията на Меси е заради интервю на Абидал в каталунския в. "Спорт", в което той обяснява скорошната треньорска смяна с отстраняването на Ернесто Валверде и изненадващото назначение на Кике Сетиен.

"Много играчи не бяха щастливи или не тренираха достатъчно, а също така имаше вътрешен комуникационен проблем, казва Ерик Абидал. - Отношенията между треньора и съблекалнята винаги са били добри. Но имаше някои неща, които като бивш играч можех да надуша. Казах на ръководството какво мисля и взехме решение."

Последва отговор на Меси в инстаграм.

"Наистина не обичам да правя такива неща, но хората трябва да са отговорни за своите дела и за собствените си решения, пише №10. - Играчите - за това, което става на терена. И ние сме първите, които трябва да признаем, когато не се представяме добре. Шефовете на клуба трябва да поемат своята отговорност преди всичко за решенията, които вземат."

"Когато говориш за играчи, трябва да назовиш имена, защото ако не го направиш, подхранваш неверни неща."

Възникналото напрежение става по време, в което текат преговори за нов договор на Меси с "Барселона". Абидал признава и това в интервюто, като подчертава, че Меси е щастлив на "Камп Ноу" и че за клуба е важно да преподпише с най-добрия футболист в цялата си история.

Преди броени дни Абидал нашумя с друг случай. В края на трансферния период той първо договори Седрик Бакамбу от китайския "Пекин Гуан", но когато играчът тръгна на път за Барселона от Южна Корея през Хонконг, му се обадил и се извинил, че Барса няма да го ангажира.

"Блаугранас" взеха друг футболист като заместник на контузения Луис Суарес.

А отговорът на Меси само доказва твърденията на местни и световни медии, че футболистите не са били щастливи от уволнението на Ернесто Валверде - поне лидерите в съблекалнята.