Григор Димитров отпадна още на старта на турнира от ATP 250 в Монпелие - 7:6(4), 4:6, 5:7, срещу представителя на домакините Грегоар Барер. Двубоят бе от втория кръг.

Това бе първи мач на Димитров след "Аустрелиън оупън" и той потвърди опасенията, че първата ни ракета изпитва трудности в началото на сезона. Барер е №91 в света. 

Първият сет не предложи пробиви и трябваше да се реши в тайбрек. Повече точки за пробив се откриха пред Димитров, но той не се възползва. Наложи му се и да се защитава при опити на опонента му да го пробие.

В тайбрека първата ни ракета успя да се наложи.

Началото на втория сет започна с пробив на сметката на Барер. Това постави началото на доста противоречиво развитие на мача. Димитров върна брейка, но моментално допусна нов. Срещата много приличаше на сблъсък при дамите, а Григор продължава да има огромни проблеми със сервиса си.

При 2:2 французинът записа два пробива, а Димитров върна един. Барер измъкна сета и изравни.

Третият сет продължи като типичен мач на Григор Димитров в лошите му периоди и за жалост свърши зле. Отново започна с 2:0 за Барер. Последва размяна с трудности и за двамата на своите начални удари.

При 4:5 най-добрият ни тенисист първо отрази мачбол, а после върна пробива - 5:5. И допусна моментално нов, след което съперникът му спечели мача.