Спортният директор на "Барселона" Ерик Абидал запазва поста си след задочния скандал с Лео Меси, съобщават каталунските медии.

Французинът даде интервю, в което заяви, че "много играчи не са били щастливи" под ръководството на предишния треньор Ернесто Валверде. Те не тренирали достатъчно, пък и имало комуникационен проблем в съблекалнята. Това довело до смяната му с Кике Сетиен.

Думите на Абидал явно са вбесили Меси, който в инстаграм написа, че той е трябвало да посочи конкретни имена, след като излиза с такова твърдение. И че клубните шефове трябва да носят отговорност за решенията, които вземат. Така, както играчите носят отговорност за представянето си на терена. 

Снощи босът на Барса Жосеп Мария Бартомеу и управата на клуба са привикали Абидал да даде обяснение за интервюто си пред местния в. "Спорт". Засега уволнението му се е разминало. Заседанието е продължило над два часа.

Скандалът показва, че в "Барселона" не всичко е наред и че треньорската смяна не само, че не решава проблемите, а може би генерира нови.