Почивните дни ще са студени. Облачността – разкъсана, в неделя до слънчево време. Ще нахлува леден арктически въздух. Температурите през деня – около нулата в събота. И двете сутрини – много студени. Термометрите в събота сутринта ще паднат в събота до минус 11 градуса на места. По-студено ще е в Североизточна България и по планините.

През деня температурите ще бъдат между 0 и 3 градуса. За София минималната температура ще бъде около минус 5, максималната около 2 градуса.

В планините облачността ще бъде значима, на някои места ще вали сняг. По най-високите места в планините вятърът ще е бурен.

От Българска асоциация по ски свободен и екстремен стил предупреждават за много висока лавинна опасност в планините през събота и в неделя и коментират, че в първите дни след обилен снеговалеж в планините стават най-много инциденти свързани с лавини, съобщава бТВ.

В неделя сутринта отново се очакват доста ниски температури – до около минус 10 и минус 12 градуса. През деня ще се покачат до около 3-5 градуса над нулата. Валежи не се очакват.

В началото на новата седмица дневните температури ще се повишат с кулминация във вторник-сряда, когато термометрите ще покажат 8-10 градуса. А нова вълна от снеговалежи се очаква сряда-четвъртък.