"bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата."

Това се казва в позиция на бТВ, която е предизвикана от думите на депутата от "Обединени патриоти" Валери Симеонов в ефира на БНТ. Симеонов обвини водещия на сутрешния блок на бТВ Антон Хекимян, както и  директора на "Новини, актуални предавания и спорт" в медията Венелин Петков, че са корумпирани и затова не са допуснали в ефир миналия декември сигнала на Цветомир Найденов срещу лотарията на Васил Божков. Симеонов "прати" и прокуратурата при двамата телевизионери.

 
"Ето ви го един Антон Хекимян, ето ви го един Венелин Петков. Какви са тези, които на 15 декември им е казана цялата история на Найденови. Аз бих пратил прокуратурата при тях. Всеки, който знае за престъпление е длъжен да докладва", заяви Симеонов по БНТ.

Обвинения към бТВ отправи наскоро самият Цветомир Найденов по време на участие в блока. Голяма част от ефирното време бе заето с упрека му, че още в средата на декември е занесъл в телевизията документи по сигнала срещу Божков, но това не било излъчено. Водещият тогава му обясни, че медиите не са пощенски кутии и не публикуват или излъчват непроверена информация. Защо Симеонов обвинява Хекимян и Петков в укриване на информация за злоупотреби, което е наказуемо - не е ясно - предвид факта, че Найденови са сезирали сами обвинението и по това време имаха трибуна в редица медии, пред които разказваха за този сигнал.

В позицията на бТВ, последвала сутрешното участие на Валери Симеонов по обществената телевизия се казва още: "бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация".

"Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно", пише още в нея. 

Ето и цялата позиция:

Днес в национален ефир депутатът Валери Симеонов направи безпочвени твърдения относно почтеността на директора на „Новини, актуални предавания и спорт“ в bTV Media Group Венелин Петков и водещия на „Тази сутрин“ Антон Хекимян.

bTV Media Group заявява, че застава твърдо зад своите служители и ще подкрепи всички правни мерки, които те биха предприели срещу депутата. 

Във връзка с това и с новите неверни и подвеждащи твърдения на бизнесмена Цветомир Найденов относно работата на редакцията на bTV, бихме искали да напомним, че ролята на журналистиката е да разкрива истината след проверка и разследване на информация. Журналистите от нюзрума на bTV всекидневно печелят доверието на милиони зрители, защото следват установените в цял свят критерии и принципи на професията. Те информират отговорно, като се основават на факти, независимо от случая и от времето, необходимо за проверка на информацията. Всяко очакване, че новините и актуалните предавания на bTV могат да служат за платформа на едностранни твърдения и изявления, е напълно неоснователно. Подобни изказвания са подвеждащи и рушат разбирането на аудиторията относно същността на журналистиката и нейната роля в обществото.