БФС чака оставката на Любослав Пенев, но той няма да я подаде, научи Клуб Z. Селекционерът на националния тим е твърдо решен да остане на поста до края на квалификациите и е убеден, че целта все още е изпълнима. Това е реалната ситуация около първия отбор на България към момента.  Всички приказки за негови заместници били спекулации, фабрикувани директно от членове на Изпълкома, обявиха приближени до треньора.

Срещу сегашния национален селекционер се е надигнала мощна вълна на недоволство, но Борислав Михайлов не е в състояние да му поиска оставката. Това трудно ще се дори на заседание на ръководството, чиято дата все още не е известна. Но при всички положения треньорска смяна няма да мине без скандал и отговор на Пенев.

При така създалите се обстоятелства, ходът на БФС е да цели Пенев "по кокълчетата" или както писахме още снощи - с "окопна война" и игра на нерви. Сега на прицел е помощникът Радослав Здравков, който освен за виновник за състоянието на националния отбор, е набеден и за човек на „Лудогорец”. Срещу Здравков се появиха злостни публикации и това бе открито подсказване към Пенев да се лиши от своя пръв асистент, като по този начин да уталожи броженията срещу самия него.

Любослав Пенев си дава сметка за неблагоприятната ситуация, но оттук нататък е готов да води битка на принципа "сам срещу всички". Той бил твърдо решен да вземе мерки и играта на отбора да придобие коренно различен облик в следващите мачове. На този етап изглежда малко вероятно Пенев да бъде сменен преди мача с Малта идния месец.