Митичният (вечно) втори китарист на "Джудас Прийст" K.K. Downing създаде група с вокалиста Тим "Рипър" Оуенс, който заместваше Роб Халфорд и няколко години в оригиналната формация. Третият известен член е барабанистът Лес Бинкс, участвал в записите на албумите на бртанските легенди Stained Class и Killing Machine през 1978, както и в концертния Unleashed in the East.

Формацията ще носи символичното име K.K.'s Priest, съобщават световните медии. В състава влизат още басистът Тони Нютън (Voodoo Six) и китаристът Ей Джей Милс от Hostile.

Супергрупата вече работи по дебютния си албум, който ще бъде издаден от Explorer 1 Music Group. Засега не е известно дали творбата ще включва кавъри от миналото на Judas или нови авторски парчета. Според други данни ще бъде издадена изцяло нова продукция, продуцирана от легендата Анди Гулд.

Освен работата по албума, бандата ще свири и на няколко фестивала, с което ще ознаменува 50-годишнината от музикалната кариера на музиканта с кръщелно име Кенет Даунинг-джуниър.

Downing е в открит конфикт с останалите членове на групата, след като първо се разсърди и напусна, а пък после поиска да се върне, но вече нямаше кой да го покани. През 2018 г. при новината, че Глен Типтън се оттегля заради Паркинсон, Downing обяви публично:

“Трябва да кажа с дълбока тъга, че съм шокиран и в недоумение от факта, че не бях поканен да поема оригиналната си роля на китарист на Judas Priest. Независимо дали бих могъл да го направя или не, официално и по закон все още съм член на групата.

Все пак сега знам по-ясно от всякога, че съм постъпил правилно, като напуснах бандата. Очевидно е, че времето, прекарано в нея, и стойността ми от гледна точка на изграждане на креативното ни наследство, е подценявано от не един от членовете й."

Ето и едно - макар и любителско - видео на новата формация.

А един от коментарите под новината в сайта на "Тангра мета рок" е красноречив:

"Тук има 3-ма члена на Judas, единият - основен композитор. В другата шайка има двама, единият от които басист с 3 излишни струни и певец, издишал повече от македонската икономика."