След три дни на слухове и медийни публикации, от днес - неделя - вече е официално: компанията "Лафка Маркет" АД съобщи, че прекратява оперативната си дейност, а причината за това са промените в Закона за хазарта и въведения държавен монопол върху моментните лотарийни игри, което е довело до значителен спад на продажбите в търовците обекти на дружеството под едноименната марка. 

Ето и самото съобщение, като това вече е единствената информация в сайта на "Лафка Маркет" АД, а страницата във фейсбук на веригата вече не е налична:

Обявлението на практика би трябвало да значи, че работа спират общо 1 059 търговски обекта за тютюневи, захарни изделия, вестници и списания на територията на страната. Поне това бе официалният им брой, обявен в страницата на "Лафка". Франчайзите на веригата би трябвало да са 824.

Любопитно е, че само преди ден във фейсбук страница "Lafka Careers" се появяваха обяви за работа, водещи съм официалната страница, на която днес се намира съобщението за прекратяване на дейността, както показва следния скрийншот: 

Линковете вече не са активни, макар самата фейсбук страница към 17 ч в неделя все още да бе достъпна.

От последния годишен финансов отчет на "Лафка Маркет" АД - този от 2018 г., се разбира каква е била структурата на приходи към дружеството от договори с клиенти: