Григор Димитров записа може би най-голямата си победа от началото на годината - 6:4, 6:4 над Стан Вавринка на четвъртфинал в турнира от ATP 500 в Акапулко.

Първата ни ракета имаше пет поредни загуби срещу Вавринка, записани през последните два сезона. Той не беше побеждавал един от приятелите си в тура от 2016-а. Балансът сега е 7:5 за швейцареца.

На полуфинала Гришо ще спори срещу Рафа Надал, отстранил Сунву Квон (Южна Корея) - 6:2, 6:1. Най-добрият ни тенисист има само един успех в 13 двубоя с Матадора. Очаква се двубоят да започне около 6 часа сутринта наше време в събота.

Първият сет на мача Вавринка - Димитров беше доста вълнуващ. Българинът започна отлично с пробив на нула и набързо поведе с 2:0.

При 3:2 Стан върна брейка, но моментално Григор стигна до нов - 4:3. В следващия сервис гейм Димитров отрази точка за пробив и дръпна с 5:3, а след разменени геймове си осигури аванс в сетовете - 1:0.

Във втория сет - за наша радост, Григор Димитров още повече подобри представянето си. Той проби за 3:2, затвърди, беше близо до нов брейк (аванс от 40:0), но и това се оказа достатъчно да напусне корта като победител малко по-късно.

Двубоят продължи час и половина. За разлика от предишния си мач срещу Адриан Манарино първата ни ракета този път не допусна големи спадове, беше уверен от началото до края на сблъсъка.