Британският премиер Борис Джонсън и приятелката му Кари Саймъндс ще стават родители като се очаква бебето да се появи в началото на лятото. Освен това са се сгодили. Всички тези новини бяха тържествено съобщени от двойката.

 "Министър-председателят и мис Саймъндс с радост съобщават, че са сгодени и че очакват дете в началото на лятото", беше официалното съобщение на говорител на министър-председателя.

Двамата живеят заедно на "Даунинг стрийт" откакто Борис Джонсън стана премиер през юли 2019 г. Получи се прецедент - за първи път действащ министър-председател имаше партньорка, с която не е сключил брак.

Подробности от връзката на Джонсън и 31-годишната Кари Саймъндс се появиха през миналата година. 

Времето, в което се очаква бебето да се роди, показва, че то е било заченато през есента, около 31 октомври, когато крайният срок за Брекзит беше удължен, изчислява "Гардиън".

Около връзката на Джонсън и Кари Саймъндс се зашумя преди парламентарните избори през 2019 г., когато полиция беше извикана на адреса на дома им, защото съсед чул скандал между двамата. Проверката обаче показа, че проблем няма.

55-годишният Борис Джонсън ще стане първият британски премиер от 250 години насам, който вдига сватба, докато тече мандатът му. Последно дете на действащ министър-председател се е раждало доста по-скоро - през август 2010 г. се появи Флорънс Роуз Ендилиън, дъщерята на Дейвид и Саманта Камерън.

Борис Джонсън има доста бурен личен живот. През 2013 г. съдът постанови, че обществото има право да знае, че той е баща на дъщеря от извънбрачна връзка, от времето, когато е бил кмет на Лондон през 2009 г.

Смята се, че премиерът има най-малко пет деца от две жени - втората му съпруга Марина Уилър, за която той се жени през 1993 г. и арт консултантката Хелън Макънтайър, с която има извънбрачна връзка. Борис Джонсън винаги е отклонявал въпроса колко деца има общо.

Джонсън отказа да говори за собствените си деца през ноември  г., след скандала, в който той нарече самотните майки "безотговорни".

"Не мисля, че нацията иска да чуе това. Хората искат да чуят как ще осъществим Брекзит", каза той пред слушателите на радио LBC в живо включване. На въпрос колко деца има самият той, отговори: "Обичам децата си много, но те не участват в тези избори. Така че няма да говоря за тях".

През септември 2018 г. Джонсън съобщи, че се разделя с жена си, месеци след като вече беше почнал връзката си със Саймъндс. Снимки на двамата на почивка се появиха още през март 2019 г., а през юли си купиха заедно къща. в Кемпъруел.

Познанството им е обаче доста по-старо - още от успешната кампания за преизбирането на Джонсън за кмет на Лондон. Когато той стана премиер миналато година, Кари Саймъндс се премести на "Даунинг стрийт", но се въздържаше от публични изяви.

В четвъртък семеен съд одобри финансово споразумение, така че Джонсън и Уилър могат да финализират процедурата за развода си.

Борис Джонсън ще е първият действащ британски премиер, който се развежда от времето на херцога на Графтън, който получава позволение да се разведе, докато е министър-председател, с акт на парламента, като това се случва през 1769 г.