Тази вечер от 22 часа са първите осминафинални реванши в Шампионската лига: "Лайпциг" - "Тотнъм" (1:0 в първия мач) и "Валенсия" - "Аталанта" (Бергамо) - 1:4. Вторият от тях ще се играят пред празни трибуни.

Германският и италианският тим са дебютанти в елиминациите на турнира и още в първото си участие могат да се озоват сред най-добрите осем, а бяха считани за аутсайдери дори в груповата фаза.

"Лайпциг" е в добра серия от пет мача без загуба преди да приеме "Тотнъм", който пък в пет двубоя във всички турнири не е побеждавал. През миналия сезон, в който достигнаха до финала, "шпорите" се измъкнаха в подобна ситуация, но сега положението им е по-тежко.

Жозе Моуриньо има проблеми в средата на терена (където липсва напусналия Кристиан Ериксен) и в атака - заради трайните контузии на Хари Кейн и Хюн Мин Сон. Към тях прибавяме и новото попълнение Стивън Бергвайн.

Специалния и тимът му няма да се предадат, но мислят и за неделя, когато имат ключов сблъсък във Висшата лига срещу "Манчестър Юнайтед".

В "Лайпциг" има играчи с болежки, начело с голмайсора от първия мач Тимо Вернер, но най-добрите се очаква да са на линия за мача.

"Аталанта" се готви да донесе радост на феновете си покрай тежката ситуация с коронавирус в Италия. Тимът направи малко чудо с излизането от групата, а сега може да елиминира "Валенсия", който е бивш финалист в шампионския турнир. "Бергамасите" показаха завидна ефективност в първата среща и спечелиха с 4:1.

Те нямат кадрови проблеми. За разлика от "прилепите" - в техните редици липсват наказания Габриел Паулиста и неколцина контузени, начело с Езекил Гарай. Тимът не може да разчита и на публиката си - заради мерките срещу коронавирус.