На 29,30 и 31 май 2020 година за десета поредна година ще бъдат връчени  "Награди за телевизионна журналистика Свети Влас". Процедурата за номиниране е открита, съобщи Иван Гарелов, председател на Сдружението, което връчва наградите.

Според регламента ще бъдат отличени автори или екипи на отделни предавания от пет-членно жури с председател проф. Ивайло Знеполски. Телевизионните предавания трябва да са оригинални, български и излъчени в програмата на поне една от телевизиите, лицензирани или регистрирани от СЕМ. Периодът за предложения за участия приключва на 10 април, а списъкът с финалистите ще бъде обявен на 10 май и ще включва  20 номинации.

Ежегодните Награди за телевизионна журналистика "Свети Влас" подкрепят новаторството и оригиналните идеи, отличават и насърчават авторския подход, разбирането на журналистиката като сфера на индивидуално присъствие,  творчество и професионализъм.

Инициатори са "Кръг- 11"- Иван Гарелов, проф. Ивайло Знеполски, доц. Георги Лозанов, Любен Дилов- син, Копринка Червенкова, Георги Тенев, Джими Найденов, Стефан Димитров, Антони Георгиев, Павел Васев - починал наскоро, и покойният Петко Бочаров.

Призът "ГОЛЯМА НАГРАДА" се присъжда за постижения в българската телевизионна журналистика

Призовете "СПЕЦИАЛНА НАГРАДА" се присъждат за оригинални идеи и индивидуално присъствие

Отличени ще бъдат отделни автори или цели екипи

Церемонията по връчването на престижните отличия се провежда на брега на морето в курорта “Марина Диневи“ в Свети Влас. Преди това ще се проведе традиционната дискусия по тазгодишната продукция. Поканени са медийни експерти, медийни репортери и видни журналисти. Гости на „Марина Диневи“ ще бъдат и всички номинирани.

Официалните предложения можете да изпратите на адрес:

nagradasvetivlas2@gmail.com

Тел. 0885229555 и копия до

ivangarelov.com@gmail.com

тел. 0887637940