Изглежда, че дори УЕФА не може да накара БФС да накаже подобаващо клуб за "черно тото". Поне така излиза от решение на дисциплинарната комисия на футболната ни централа. От Швейцария са подали сигнал за съмнителни мачове с участието "Марек" (Дупница) в "А" група.

Вижте как бе санкциониран дупнишкият клуб, цитираме точно становището на ДК:

"За постъпили официални уведомления от УЕФА за сериозни съмнения за участие на ОФК „Марек 2010” гр. Дупница в срещи от първенството с предварително уговорен резултат на основание чл.46, ал.6, б.А, ДК налага имуществена санкция на ОФК „Марек 2010” гр. Дупница в размер на 10 000 лв."

В последните години УЕФА води битка с нагласените резултати и поне се стреми да ограничи явлението. Горното означава, че до Нион са стигнали сигнали, че в определени букмейкърски къщи (легални и нелегални) постъпват нереално високи залози за двубои, в които "Марек" губи с определени точни резултати.

БФС, пък и разследващите органи в България като цяло, явно са неспособни да поемат щафетата от западна Европа. Поеха я в съседните ни държави, където има осъдени за симулативна игра.