Христо Стоичков се нареди до стотици елитни спортисти, които тези дни призовават да си останем у дома. И не изневери на себе си - реши да го направи по нестандартен начин.

Камата отправи посланието си в инстаграм, като използва мерена реч. Той публикува снимка от мача, ознаменувал неговата 50-годишнина на стадион "Васил Левски". Има символика с този спектакъл, както и с номер 8.

"Само този ден си ти спомни колко отговорен беше ти. Само 8 дни вкъщи си стой и вирусът ще отшуми. Само със дисциплина усмивки пак ще има", пише Камата.

А освен с призиви за спазване на карантината спортните хора търсят и начини за забавление. Тримата приятели Димитър Бербатов, Стилиян Петров и Мартин Петров си устроиха предизвикателство - жонглиране с нашумялата през последните дни тоалетна хартия. Противно на очаквнията Бербо не се справи с минимум 10 удара, без ролката да падне. Стенли и Мартин обаче успяха.

Капитанът на "Реал" (Мадрид) Серхио Рамос публикува снимки и видео как тренира с цялото си семейство в домашния фитнес.

Повечето клубове са преустановили тренировки. От днес и "Манчестър Юнайтед", който до вчера не спираше подготовка. В медицинския център на клуба правеха по два теста за коронавирус на играчите си на ден. Вече и "червените дяволи" са под карантина заради извънредните мерки и на Острова.