Софийската света митрополия отваря телефон за духовно-психологическа подкрепа, става ясно от съобщение в сайта ѝ.

Само ден, след като БНТ излъчи в ефир как богомолците целуват една и съща икона в условия на пандемия, митрополията реши да осигури подкрепа на вярващите чрез „телефон на доверието“. Богослови-психолози ще отговарят на въпроси и ще дават духовна утеха на миряните, които ги потърсят.

Ето цялото съобщение от сайта на Софийска митрополия:

С оглед създаденото и усилващо се психическо напрежение в обществото по повод пандемичното разпространение на COVID-19, Софийска света митрополия, с благословението на Негово Светейшество, Софийския митрополит и Български патриарх Неофит, разкрива телефонна линия за духовно-психологическа подкрепа. На ваше разположение са православни богослови-психолози всеки ден от 10:00 до 19:00 ч. Тел. +359 886 43 57 17”.

Националният оперативен щаб обяви, че ще поиска среща със Светия синод, за да бъде обсъдено затварянето на църквите в карантинната ситуация. Досега БПЦ не е издала категорична заповед за мерките, които трябва да се предприемат за предпазване от коронавируса. В почти всички православни църкви вече са предприети конкретни действия.

"Площад Славейков"