След като преди дни тиражираната в престижни издания новина, че Роналдо възнамерява да превърне хотелите си в Португалия във временни клиники за настаняване на болни от COVID-19, се оказа фалшива, този път имаме реална благотворителна инициатива от страна на звездата.

Кристиано и неговият мастит агент Жорже Мендеш са дарили 1,3 милиона евро за оборудването на три отделения като интензивни в болници и Лисабон (две в "Санта Мария") и Порто ("Санто Антонио"). 

Те са снабдени с всичко необходими за лечение на инфекциозно болни - легла, монитори, респиратори, друга техника и т.н. Новината потвърди Даниел Феро, шефът на клиниката в португалската столица. Той съобщи в изявление, че е получил обаждане от Мендеш.

Агентът, срещу когото тече разследване за укриване на данъци в родината му, вече дари 1000 маски и 200 000 предпазни облекла за болницата "Сао Жоао" в Порто. След това той осигури на няколко лечебни заведения осем респиратора.

Растат благотворителните инициативи от спортисти. Пеп Гуардиола дари 1 милион евро на медицински център в Барселона. Същата сума задели и Лео Меси, като половината отиде за подпомагане на клиники в родината му Аржентина, а другата - за каталунски клиники.