Принц Чарлз е дал положителен тест за коронавируса, като има леки симптоми на COVID-19. Това става ясно от официално съобщение на Кларънс Хауз, предава "Гардиън".

71-годишният престолонаследник като цяло се чувства добре.

Съпругата му Камила също е била изследвана, но нейната проба е отрицателна.

Двамата са под карантина и са се самоизолирали в съответствие с предписанията на здравните власти във Великобритания, се казва още в съобщението.

Чарлз продължава да работи от дома през последните няколко дни, както обичайно. 

Не е ясно от кого се е заразил Чарлз, който през последните седмици е имал много публични ангажименти и се е срещал с много хора.

Лекарите смятат, че най-ранната дата, на която е станало заразяването на престолонаследника, е 13 март. За последно той е имал контакт с майка си, Елизабет Втора ден по-рано, на 12 март.

93-годишната кралица се изолира в замъка Уиндзор миналия четвъртък като предпазна мярка срещу разпространението на заразата, която вече отне хиляди животи по целия свят и която е особено опасна за по-възрастните хора.

В съобщение от Бъкингамския дворец се посочва, че Елизабет Втора е в добро здраве, видяла се е за кратко със сина си на 12 март и следва стриктно препоръките на специалистите. Не е ясно дали и кралицата е била тествана, посочва още "Гардиън".