Нова регистрация

(минимално 8 символа)
(минимално 8 символа)

Общо 346 са заразените с коронавирус в България. Това обяви на брифинга в 17.00 часа шефът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски. Той каза, че за днес за регистрирани 8 нови случая, като всички от София. Така в столицата заразените са вече 214. 13 от заразените са интубирани и са в интензивен сектор. 17 медици имат коронавирус.

[[nid:96413]]

Още двама болни са успели да се преборят със заразата, дали са две положители проби и са изписани. Така общият брой на оздравелите е 14 за страната. 

Според проф. Мутафчийски тези, които са излекувани от коронавирус се предполага, че са изградили имунитет. Общо 7000 са направените тестове до момента.

Попитан как ще коментира пълните улици в България, той посочи, че е само въпрос на време да се вземе като мярка излизането от домовете само срещу декларация.

По-рано беше съобщено, че щабът обмисля затягане на мерките. Сред тях - вечерен час и тотална забрана за напускане на домовете.

[[nid:96426]]

Тази нощ почина 51-годишна жена в Благоевград. Проф. Мутафчийски каза, че тя е била и с хипертония и тежка астма. Средната възраст на починалите е паднала на 66 години. В болница "Св. Ана" е интубиран и млад мъж на 37 години. И началникът на щаба го даде за пример, че зарата не щади и млади хора. Отново повтори, че е много лесно предаваща се зараза.

 

Ключови думи

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.