Елтън Джон организира концерта iHeart Living Room, в който звезди като Марая Кери, Дейв Грол, Били Айлиш, "Бекстрийт бойс", Били Джо Армстронг и много други изпълняват популярни свои парчета от домовете си. 

 

 

Целта е да се убедят почитателите да останат по домовете.

Идеята на британската легенда е дошла естествено, след като видял, че много артисти са започнали да публикуват в социалните мрежи свои изпълнения от домовете, често с акустичен акомпанимент.

"Ние всички сме вкъщи", споделя сър Елтън Джон в началото на концерта. "Заобиколени сте от семействата си и тези, които обичате, аз също съм до моето. Грижим се един за друг. Нека ви кажа какво ще ни държи заедно: цялата доброта, която се случва в момента по света. Доктори, медицински сестри, учени са на фронтовата линия. Те са явното доказателство, че истинските супергерои не се нуждаят от наметало."

Преди шоуто да започне, той благодари на учителите, пожарникарите, полицията и всички, които полагат грижи за пострадалите, особено за бездомниците.

"Също искаме да съберем пари за благотворителни организации като Feeding Amerika и First Responders Children's Foundation. Знам, че сте много загрижени и се надяваме, че забавлението може да излекува и да изпълни душите ви и може би да даде сила и радост през следващите дни."

След това започна концертът - Алиша Кийс, Били Айлиш, Камила Кабейо, Марая Кери, Хър, Лизо, "Бекстрийт бойс" (разделени един от друг), Били Джо Армстронг, Тим Макгроу, Дейв Гроул, Сам Смит и много други.

Концертът приключи с изпълнение на Елтън Джон на Don't Let the Sun Go Down Оn Me само на пиано.

Най-забавният момент по време на концерта вероятно бе импровизацията на Дейв Гроул, който изсвири и изпя My Hero (песен на неговата група Foo Fighters). След края на песента той с усмивка заяви:

"Ако пеете този припев всеки път, когато си миете ръцете, мисля, че ще сте в добра форма."