В късния следобед днес 40-годишен мъж - пациент на УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, чиято проба е била положителна за COVID-19, е издъхнал след внезапно спиране на сърцето, съобщава Министерство на здравеопазването. 

Мъжът е постъпил в лечебното заведение преди два дни със симптоматика на новия коронавирус в среднотежко състояние. Веднага е бил диагностициран с двустранна пневмония, а по-късно е потвърден и COVID-19. Той е най-младата жертва на заразата в България и 10-ият смъртен случай - втори за днес. 

Тази сутрин в интензивното отделение на болницата в Кюстендил е починал 57-годишен мъж, при който по-рано е доказано, че е заразен с COVID-19. Неговата възраст също е под официално оповестената като "рискова" (60 години). Припомняме че под нея бяха още 55-годишен мъж от Банско и 53-годишна жена от Кюстендил, съответно петата и осмата жертва на вируса у нас.

По информация на лечебното заведение мъжът и съпругата му наскоро са се завърнали от Германия. Това бе деветият починал пациент с доказан коронавирус у нас.

Той е страдал от лекостепенна хипертония, а в лечебното заведение е диагностициран и с двустранна пневмония. В кюстендилската болница с двустранна пневмония и установен COVID-19 е хоспитализирана и съпругата, която в момента е в стабилно състояние.

Министерството на здравеопазването изказва съболезнования на семействата и близките на починалите мъже.