Нова регистрация

Мерките в Германия дават резултати и вече можем да говорим за лъч надежда. Това заяви преди малко канцлерът Ангела Меркел. Тя за пореден път призова германските граждани да не нарушават правилата за хигиена и дистанция особено сега, по време на Великденските празници и очакваното хубаво време.

Покачването на случаите на заразени започна да се забавя и засега не смятаме, че е нужно да взимаме по-строги мерки от тези, които прилагаме вече няколко седмици, съобщи Меркел.

Тя предупреди обаче изрично, че ако хората спрат да спазват дисциплината, може много бързо страната да се върне в изходно положение и да бъде разрушено всичко, постигнато досега.

Меркел обяви и че може да започне връщане към нормализиране на живота, но в много малки стъпки и поетапно. Преди да се вземе решение за изход от карантината обаче се очаква проучването на германската академия на науките „Леополдина“, което ще бъде публикувано в понеделник или вторник.

В това проучване са участвали не само вирусолози и епидемолози, но и учени от всички останали сфери, засегнати от карантината - икономисти, психолози, социолози.

Дори и проучването да препоръчва излизане от мерките, то това ще става много бавно и с преценка на всеки две-три седмици как се развиват нещата.

Иска ми се аз да съм първата, която ще ви каже, че вече всичко е нормално и можем да се върнем към стария си начин на живот, но уви, това не е така, призна канцлерът.

Досега съумяхме да не натоварваме здравната система. На 110 000 заразени има над 50 000 оздравели, а броят на новите инфектирани расте по-бавно, посочи още тя.

Коментари

Най

Следвайте ни

Още по темата

Още от категорията

Скъпи потребители,

От днес - 25 май 2018 г. - влиза в сила новото европейско законодателство за защита на личните данни, известно още и като GDPR.

Тук можете да прочетете целия документ: "Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни." (тук)

Във връзка с това "ЗЕБРА БГН" АД приема нова "Политика за поверителност" (тук), съобразена с GDPR.

Целта на новите правила е да дадат на вас повече права за контрол над собствените ви данни и по-добра защита на неприкосновеността ви.