Принц Уилям заяви, че Британия е най-силна по време на криза. Това се случи по време на видеоразговор, публикуван в туитър, с представителка на благотворителна организация за доставяне на топла храна на хора в изолация в Йоркшър, Северна Англия.

Това е пореден опит на кралското семейство да обедини нацията по време на пандемията - през изминалите няколко седмици кралица Елизабет II и престолонаследникът принц Чарлз, който се излекува от коронавируса, споделиха чрез няколко видео- и аудиоклипове окуражителни послания към британската публика.

"Заедно ще се справим с тази болест и искам да ви уверя, че ако останем единни и решени, ще я преодолеем", съобщи кралицата в телевизионно обръщение на 5 април.

"Надявам се, че през следващите години всички ще могат да се гордеят с начина, по който са отвърнали на това предизвикателство, а тези след нас ще могат да кажат, че британците от това поколение са били едно от най-силните поколения изобщо", допълни тя.

 

 

"Мисля, че Британия е най-силна по време на криза. Ние всички се обединяваме и този общностен дух ни завладява по-бързо от всичко останало", сподели принц Уилям.

Принцът отправи посланието си на 12 април - ден, в който смъртните случаи от COVID-19 в Обединеното кралство надхвърлиха 10 000 - към 10:30 часа на 13 април вече са 10 612. Заразените пък надминаха по брой Китай - 84 279 срещу 82 160.