Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов ще плати глоба от 300 лева, след като бе изловен и фотографиран от граждани докато води разговори на пейки в градината пред Народния театър. Първоначално Каракачанов отричаше да се е намирал в градски парк, но след проверка, за която лично се обадил на колегата си във вътрешното министерство Младен Маринов, е било установено, че е в нарушение. Това обяви самият той днес в ефира на Нова тв.

Както е известно с извънредното положение бе наложена забрана за посещение на паркове и градини, като нарушителите търпят глоба (доскоро 5000 лв., а после парламентът намали сумата, б.р.). Лидерът на ВМРО обаче бе сниман да разговаря с, както се потвърди по-късно - служители на подопечното му Министерство на отбраната, в градинката пред "Иван Вазов" и министерството. 

Каракачанов заяви, че не бил в парка, а на "плочките". Специална провека обаче показала, че това не е така.

"Аз се обадих на моя колега Младен Маринов и го помолих да се направи проверка. Не бях седнал в тревните площи, а на пейка на плочките пред Народния театър. Днес имах среща с представителите на полицията, оказа се, че мястото е част от парка. Беше ми съставен акт за нарушение, за 300 лева. Ще си платя глобата. Законът е затова, за да се спазва", заяви Каракачанов.

По повод забраната за посещение на паркове и градини той заяви, че след Великден ще се води разговор за разхлабване на този режим. Обсъждала се идея за "часови пояси" за разходки - за възрастни хора (рано сутрин), за родители с деца - след тях, и за работещи - в следобедните часове.