Много робства е преживяла милата ни родина, и от много робства са я освобождавали. Празниците послучай освобожденията на България са между 4 и 12 в годината – зависи от политическите виждания на празнуващия и дните платена отпуска, с които разполага.

И ето, че отново попаднахме в лапите на поредното робство, което с невиждана ярост завладя отечеството и отнийде взорът ни не вижда освободител. Затова седим по къщите и чакаме. Също като при предишните. Но има и някои разлики.

Новото робство е по-различно от предишните с това, че то завладя и останалите държави. Затова, предполагам, освобождението ни се бави толкова. На всичкото отгоре се оказа, че този път трябва да имаме и план. В другите държави имат план и го ползват като въже, с което се издърпват бавно от пропастта нагоре. Ние също сме си подгтовили въже, ама засега нямаме план. Та, малко безперспективно изглеждат нещата.

Затова предлагам да се организираме и да действаме като германци – с точка 1, точка 2, точка 3 и така нататък. По принцип опитът на повечето от нас с немците се изчерпва с двата вида филми за тях на популярни тематики. В едните се ходи по пагони и се крещи „Хендехох“, в другите - по хавлиени чорапи и се крещи „Шнелер, шнелер“. Аз гледам телевизионните щабове (щото то останалите предавания ги уволниха и друго няма какво да гледаме), та съм доволна. Точка 1 се спазва. Има пагони, има крещене, има „Хендехох“ и „Шнелер, шнелер“, само камерата не показва хавлиените чорапи, но има време. Още се опознаваме.

Плавно преминаваме към точка 2. В нея също като другите държави трябва да идентифицираме и декодираме генома на врага. Другите като по-северни, сиреч дребнопишковци, се занимават с дребни неща. С вируси. Ние като българи и хора темпераментни, умни и обичливи, действаме с размах. Нашият враг е по-голям. Даже не е само един, враг има навсякъде, само трябва да го откриеш.

Вариант първи за враг – циганите. Вариант втори за враг – селяните. Вариант трети за враг – емигрантите.

И за трите групи знаем, че единствената им цел в безрадостния им скапан, безотечествен живот е да вървят сред нас и да ръсят вируси. Ръсят и вървят, вървят и ръсят.

Затова, хопала, "хендехох" и "шнелер, шнелер" - пращаме жандармерията в циганските махали, на КПП-тата на София и спираме самолетите от чужбина. Хопала ли казах по-горе? Извинете, исках да кажа ибре-дебре.

Другите може и да се лигавят с вирусолози, професори, умници и мазници, да си викат "битешьон-данкешьон" по цял ден, ние си имаме пагон да ни пази. Седи по граничните пунктове, които стават все повече и ни пази.

На всеки ром – пагон. На всеки емигрант – два. На селяндурите - цялото РПУ! 

Седят и викат: „Гоу бак имидиатли. Шнелер, шнелер!“ И вирусът бега. Ама не много бързо, промъква се тук-там из шубраците като партизанин преди Девети и затова се налага да увеличаваме граничните пунктове. Така, както са сега, перверзна работа. Лигава.

По точка 3 ще раздаваме едни пари, ама сега има по-важни точки, затова нея я прескочете.

Да се върнем на точка 2. Мисля, че ако отцепим не само ромските махали, но и „Люлин“, и „Младост“, прехвърлим танкови войски към Плевен, а ракетни по турската граница, изкопаем дълбок ров около „Максуда“ във Варна, две-три тепета в Пловдив, „Славейков“ в Бургас и целия Димитровград, донякъде ще спасим положението. Ако войната не се развие така, както сме планирали, можем за известно време да се откажем от Кърджали и Благоевград, да им берат грижи съседите. Все пак нашата цел е да намалим бройката на жертвите в национален мащаб, а как мерим мащаба, никой няма да пита.

По точка 4 трябва да осигурим маски и защитни костюми на медицинския персонал. Обаче и нея я прескочете - да се върнем на точка 2.

Ако вирусът продължи да настъпва, ще се наложи да мобилизираме запаса. Откъде ще го свикаме, не знам, но така пише в плана. Ще го наредим по още КПП-та, например може да се наложи да наслагаме по един запасняк във всеки дом. Да следи дали се спазват два метра разстояние между съпружеските тела в този дом и ако се наложи, да осигурява дистанцията помежду им. Ако трябва, ще наредим роднина-милицонер, роднина-милиционер, нашата работа е да ви опазим живи. Не, не, не бегайте, нема "не искам" - ще ви опазим!

Ама стига сте питали къде са парите, къде са маските!!! В Италия умират, с чували ги извозват, а вие: парите, та парите, маските, та маските... Лигльовци!!! Съсредоточете се в точка 2, ако обичате, предателите, които зациклиха на точки 3 и 4, да се явят в прокуратурата. Ама не спирате да питате, бе, ей - аз казах ли ви, че заразата тръгна от ромските махали? Е, сега ви казвам.

Чудесно, че най-сетне привлякох вниманието ви, да продължим с точка 2 и ромските махали. Жандармерията се е заела с този проблем. Ако не се справи, виновни са циганите.

Ако ние не се справим, виновни сте вие.

Ако вие не се справите, виновни са циганите.

Ако циганите избегат, логично - виновни са емигрантите. А какви са емигрантите? Цигани и селяндури.

Благодаря за вниманието. (Не, няма повече точки).