Часове преди Вечното дерби между Левски и ЦСКА на стадион "Васил Левски" 55 души са задържани в столични районни полицейски управления.

Около 11:15 часа днес служители на СДВР са задържали на спирка в ж.к. "Младост" 47 мъже, тръгнали за мача. Малко по-късно в района на "Орлов мост" са "закопчани" още трима души. И двете групи носили в себе си забранени предмети и вещи - самоделни бомбички, факли, спрейове, дървени точилки, ножове, меч и мачете.

Около 13 часа в района на метростанция "Сердика" са задържани още петима мъже, носещи множество самоделни пиротехнически изделия. Всичките 55 души са отведени в столични полицейски управления.

Между 400 и 800 ще бъде броят на полицаите, които ще охраняват дербито, съобщиха от МВР пред Нова тв. Броят на полицаите е плаващ, обясниха от вътрешното министерство. Някои вече са заели местата си. По-късно ще дойдат други, а ще си тръгнат дошлите по-рано.

МВР не очаква големи ексцесии. Въпреки това са взети всички мерки за сигурност. Полицията наблюдава внимателно и заведенията в района.

На стадиона не може да се внасят чадъри и каквито и да било предмети, които биха могли да се използват като оръжие. Опасни могат да бъдат дори шишета с парфюми.