Том Ханкс отговори на писмо на австралийско момче на име Корона, след като то написало на актьора, че съучениците му се присмиват заради името му. Заедно с отговора на писмото, Ханкс изпрати на 8-годишното дете и пишеща машина марка „Корона“, съобщава „Гардиън“.

Корона де Ври от Куинсланд решава да пише на актьора, след като разбира, че той и съпругата му Рита Уилсън са две седмици под карантина в Австралия, заразени с COVID-19.

„Чух по новините, че вие и съпругата ви сте с коронавирус. Добре ли сте?“, пита детето в писмо, станало публично чрез австралийската телевизия „Канал 7“.

Корона обяснява, че обича името си, но съучениците му започнали да му се подиграват покрай новия коронавирус, заради което се чувствал „тъжен и ядосан“.

 

 

В отговора си актьорът нарича детето „приятел“:

„Скъпи приятелю Корона,

Писмото ти накара мен и съпругата ми да се почувстваме прекрасно! Благодаря ти, че си такъв добър приятел – приятелите те карат да се чувстваш добре, когато си тъжен. Въпреки че вече не съм болен, твоето писмо ме накара да се чувствам дори още по-добре. Знаеш ли, ти си единственият човек, когото познавам, който носи името Корона – като слънчевата корона. Реших, че тази пишеща машина ти подхожда. Попитай някой възрастен как работи и я използвай, за да ми пишеш обратно“.

 

 

В послеписа на ръка Ханкс отбелязва: „Аз съм твой приятел“ – препратка към една от най-запомнящите се реплики и песни от „Играта на играчките 2“, където актьорът озвучава главният герой Уди.

"Площад Славейков"