Победителят в Откритото първенство на Франция по тенис на двойки за миналата година Кевин Кравиц заяви, че си е намерил работа в супермаркет по време на пандемията, признава германецът пред "Шпигел", цитиран от БГНЕС.

Заради коронавируса турнирите са преустановени до средата на юли, "Ролан Гарос" е преместен за есента, а "Уимбълдън" - отменен. Няма яснота дали календарът ще бъде подновен през август.

“Благодарение на специално разрешение мога да тренирам в зала, затова играя по три или четири пъти в седмицата, казва специалистът на двойки. - Сега вече няколко седмици работя в супермаркет за 450 евро основна заплата. Засега не ми дават да седя на каса, зареждам рафтовете с продукти със свои приятели. Ако видя, че стелажите с колбаси и сирене са запълнени, събирам празните кашони. През миналата седмица изпълнявах длъжността на охранител, като пръсках количките за пазаруване с дезинфектант.”

Кевин Кравиц е на 28 г. Той е професионалист от 2010 г. От наградни фондове е спечелил 1,07 млн. долара. На единично е достигнал най-високо до № 211 в ATP през декември 2018 г., но сега е № 618.

На двойки е вдигнал три титли, мястото му в ранглистата е № 13. Миналата година беше доста успешна за него - след триумфа в Париж (заедно със сънародника си Андреас Мийс) достигна до полуфинал на US Open.    

 “Отдавна планирах да опитам нормална работа. Благодарение на пандемията от коронавирус сега имам такава възможност”, добави тенисистът.