Популярното приложение за запознанства Tinder ще има вече и видеочат в близкото бъдеще, съобщава Engadget.

Причината, естествено, е в пандемията - множество клиенти са поискали опцията, когато са разбрали, че половината от това, за което сваляш Tinder - уговарянето на среща лице в лице - не е възможно поради мерките срещу коронавируса.

Множество други популярни приложения също предлагат видеочат, и Tinder не иска да изостава. Собственикът на приложението Match Group планира тази функционалност да дойде до средата на годината.

Това ще бъде една от най-различните нови функционалности към програмата, която остана като цяло непроменена спрямо първоначалната си базова формула - гледане на снимки на хора и профили и "суайпване" наляво или надясно, според това дали искаш да осъществиш контакт с човека. Ако двамата сте плъзнали надясно, приложението ви свързва.

Програмата обаче има 50 млн. потребители и ако се очаква дори 1% от тях да ползват тази опция, сървърите на компанията трябва да бъдат оптимизирани максимално за увеличения трафик.

От Match Group отбелязват и ръст на активноста, особено сред тези под 30 от началото на пандемията. Потребителите пращат повече и по-дълги съобщения.